top of page

Ann Lambert

"Life isn't about waiting for the storm to pass.

It's about learning to dance in the rain."

- Vivian Greene

Ann is master in de psychologie en ACT therapeut. Tijdens haar afstudeeronderzoek rond angst bij kinderen kwam ze in contact met Acceptance en Commitment Therapie. Dit voelde echt als thuiskomen. Sindsdien is ze gebeten door de ACT microbe en verdiept ze zich verder in de contextuele gedragstherapie. Ze volgende verschillende opleidingen in binnen- en buitenland. In september 2018 startte ze met het postgraduaat Contextuele Gedragstherapie aan de Vives Hogeschool. 

 

Ann houdt van de kleine dingen in het leven en geniet er van deze te delen met familie en vrienden. Warmte en verbondenheid zijn belangrijk in alles wat ze doet. Ook in haar werk als therapeut. Als therapeut staat ze graag naast de cliënt, als reisgezel, als gelijken, als mensen die proberen voluit te leven en daarin gehinderd worden door kleine of grote stormen die op ons pad komen. In therapie gaat ze samen (her)ontdekken wat jij belangrijk vindt in het leven en hoe je dit weer kan oppikken. Je leert anders omgaan met die stormen (vervelende gedachten en pijnlijke gevoelens) die je hinderen zodat je weer voluit kan gaan leven. Niet wachten tot de storm voorbij is, maar leren dansen in de regen. 

In Praktijk Liria werkt Ann met kinderen, jongeren en volwassenen die het lastig hebben met angsten, piekeren, spanning, boosheid en verdriet met verschillende achterliggende problematieken. Ze is aanwezig op dinsdag van 10u tot 18u. 

 

Naast Praktijk Liria, werkt Ann als ACT therapeut bij De Eetstudio in Antwerpen rond eetproblemen en eetstoornissen en bij Groepspraktijk Het Mercatorhuis in Sint-Niklaas.

bottom of page