top of page

Boeken en publicaties

Zelf groeien of je personeel laten groeien

 

Geluk en optimisme – Madelon Peters & Elke Smeets

Bestel hierDit boek leert je niets minder dan een gelukkiger te leven te leiden, en wel op basis van een bewezen werkzaam programma dat is ontwikkeld aan de Universiteit van Maastricht.

De kern van dit praktische boek bestaat uit oefeningen, stevig ingebed in wetenschappelijk onderzoek, die je gemakkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen. De oefeningen centreren zich rond 4 thema's: het vergroten van zelf-compassie, het versterken van positieve emoties door meer aandacht voor de leuke dingen, het leren genieten van dingen en het versterken van toekomstgericht optimisme. 

Voorafgaand aan het praktische gedeelte geven Peters en Smeets uitleg over positieve psychologie, de rol van positieve emoties en de onderliggende psychologische mechanismen van geluk en optimisme. 

Madelon Peters is hoogleraar experimentele gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Elke Smeets is directeur opleidingen bij Allegre in België en is als gastdocent verbonden aan de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht.

 

De valstrik van het geluk – Russ Harris

Bestel hier

 

 

We verlangen en streven allemaal naar gelukkig zijn. Maar zou het kunnen zijn dat bijna alles wat je dacht over het vinden van geluk niet klopt? En je zelfs op het verkeerde been wordt gezet? We worden in ons leven bepaald door de vele onbruikbare en onjuiste overtuigingen die we er op na houden over geluk. Ideeën die in brede kring worden geaccepteerd omdat 'iedereen weet dat ze waar zijn.' Deze overtuigingen lijken heel aannemelijk. Maar niets is minder waar!

De valstrik van het geluk is een zelfhulpboek die de vaardigheden en de kennis aanreiken om de 'val van het geluk' te leren herkennen. En, belangrijker nog, hoe eruit te ontsnappen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoeken en de psychotherapeutische methode ACT (acceptatie en commitment therapie).

 

Lees meer…

 

The Mindful and Effective Employee – Paul E. Flaxman Phd.

Bestel hier

 

 

The benefits of reducing employee stress are innumerable, as relaxed employees have a lower rate of absenteeism, higher rate of productivity, and enhanced resilience to workplace challenges. Reducing stress in the workplace is no longer only a matter of company culture-in today's economic climate, it is a priority that effective businesses cannot afford to neglect. The Mindful and Effective Employee presents a complete program based in acceptance and commitment therapy (ACT) that employee trainers, human resource managers, life coaches, group therapists, occupational health professionals, and organizational development practitioners can use to enhance employee productivity and performance. In three group sessions, trainers can deliver ACT psychological and behavioral skills that will make lasting changes in employee resilience and productivity. This program is created by the world's leading experts on ACT training in workplace settings

 

Het Levenskompas 

 

Het Levenskompas helpt je te ontdekken wat er in je leven werkelijk toe doet zodat je je deze kennis kan gebruiken om een zinvol, productief en vitaal leven uit te bouwen.

Waarden zijn diepgewortelde verlangens met betrekking tot de manier waarop je wilt omgaan met de wereld, met andere mensen en met jezelf. Wat is belangrijk voor je? Wat wil je doen met je tijd op deze planeet? Waar wil je dat je leven voor staat? Hoe wil je in het leven staan? Hoe wil je je gedragen? Welke eigenschappen en kwaliteiten wil je als persoon ontwikkelen? Welke persoonlijke kwaliteiten wil je in je doelen en in je dagelijkse leven demonstreren?

bottom of page