top of page
IMG_7505_edited.jpg

Céline Bex

“Laten we samen de eerste stappen zetten in het leren thuiskomen bij jezelf om van hieruit wegen te bouwen naar voluit kunnen leven in verbinding met anderen en datgene te doen waar jij van leeft”

Ik ben Céline Bex, psychologisch consulent & officemanager bij Liria en heb gaandeweg ervaren dat de hulpverlening die ikzelf tegenkwam mij niet volledig kon geven waarnaar ik op zoek was. Totdat ik met mijn opleiding tot psychologisch consulent als stagiaire in onze praktijk terecht kwam. Hiermee wil ik niet zeggen dat andere hulpverleners het minder goed doen, want dat is afhankelijk van waar je hulp voor wil, de therapievorm en de hulpverlener zelf. 

Binnenwandelen bij Liria voelde vanaf het begin aan als warm thuiskomen, een plek waar je werd gezien, je gewoon mocht ‘zijn’ en het gevoel had dat het wel goed komt, het echt anders kan en zo niet hoeft te blijven. Dit voelde op momenten ongemakkelijk en beangstigend aan – nu nog – maar ik denk dat dit eigen is aan jezelf tegenkomen en zachtjes uit te breken uit hetgeen waar je zo gewoon aan bent. Alsof je eerst de muren die je steen voor steen hebt opgebouwd om jezelf te beschermen bekijkt en leert zien waarom deze er zijn. Om zo voorzichtig stenen weg te halen en plaats te maken voor jezelf en te kiezen voor het leven en niet beter overleven. Geloof me, deze muren zijn absoluut nodig geweest en hebben je in het verleden sterk geholpen. Misschien merk je dat ze alleen nu niet meer zo handig zijn en je daarvan moeilijkheden ondervindt. Wat ik eigenlijk wil proberen duidelijk maken, is dat je je eigen proces in handen hebt te nemen om te kunnen zeggen tegen jezelf: “ik ben bereid om voluit te kunnen leven en stil te staan bij wat hiervoor nodig is om dan mijn eigen weg in te gaan”. En dat is voor mij wat voelbaar is in onze praktijk, wij dragen je samen als team totdat je op je eigen benen leert te staan. 

 

Hetgeen ik bij Liria doe, is je uitnodigen voor een eerste gesprek als je hier klaar voor bent en die bereidheid voelt. Om dan samen te leren kijken naar je muren, want soms zal je ervoor staan om je te beschermen en soms je erachter verschuilen wanneer het lastiger wordt. Dat is een eerste belangrijke stap, kunnen zien en begrijpen hoe dit werkt. Zo welkom als ik me hier voel, zo belangrijk vind ik het ook om dit gevoel mee te nemen in onze gesprekken samen. Gewoon samen kunnen kijken, samen beter leren begrijpen en af en toe eens even stilvallen. Ik merk dat ik dit enorm verrijkend vind om dit met je te kunnen en mogen doen - als dit is wat je graag wil. Ik neem dit niet als iets heel vanzelfsprekend. Dit vraagt moed om je in kwetsbare eerlijkheid te tonen hoe het nu eigenlijk echt met je gaat. Dat is de allereerste stap richting een voluit geleefd leven en daar maak ik graag deel van uit. 

 

Verder ben ik hier ook officemanager, wat betekent dat ik zowat de rechterhand van onze praktijkhouder ben om achter de schermen ervoor te zorgen dat wij als team voor jullie kunnen klaarstaan. Bovendien heb ik meer en meer mijn eigenheid erin gevonden om deel te zijn van het Liria-team. Dat zou je kunnen zien aan de social media om woorden en beelden samen te doen vloeien, de kleine urban jungle die de ruimten verademt met een gezellige, groene sfeer (niemand kan onderuit aan mijn liefde voor planten, klein knipoogje) en de zachte aanwezigheid van mijzelf in onze gangen. 

 

Ik gun je om degene te leren kennen achter die muren, om meer in voeling te komen met hetgeen wat leven inblaast en niet wegneemt, om dit te delen met mensen die je graag om je heen hebt en om te kunnen genieten van heel kleine, bijzondere momenten. En misschien nog het meest van allemaal om te kiezen voor een voluit geleefd leven. 

 

Laten we samen die eerste stappen zetten…

bottom of page