top of page
foto Elke_edited.jpg

Elke Driesen

Jij mag zijn zoals je bent, om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn.
En je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd.

Anna Terruwe

Ik ben Elke Driesen; Psychotherapeut, zelfstandige, collega, dochter, zus, vriendin, … en ook ‘gewoon’ Elke. Als klein meisje wist ik al dat ik later ‘mensen wilde helpen’. Ik raakte reeds op jonge leeftijd geboeid door de menselijke psyche. Mijn roeping kreeg in de loop van de jaren steeds meer vorm.

In 2005 studeerde ik af als Bachelor in de Orthopedagogie. Met dit diploma op zak heb ik 16 jaar als begeleidster in de sociale sector gewerkt. Intussen volgde ik verschillende bijkomende opleidingen, waaronder de vierjarige psychotherapie opleiding Interactionele Vormgeving en ACT.  

 
In 2014 startte ik mijn eigen praktijk als psychotherapeut in bijberoep en in 2021 nam ik afscheid van de sociale sector, om me volledig te kunnen focussen op mijn job als psychotherapeut.
Ik combineer mijn eigen praktijk met Groepspraktijken XIO en Liria.

Dat het leven je uitdaagt, heb ik zelf meermaals mogen ervaren. ACT heeft me nieuwe perspectieven  gegeven en geleerd hoe ik bewust en voluit kan leven, ondanks de obstakels die ik onderweg tegenkom (onzekerheid, angst, verdriet, pijn, …). Deze opleiding heeft me zowel persoonlijk als professioneel verrijkt.

Dit gun ik jou ook. We gaan op zoek naar wat jij nodig hebt om veerkrachtig én voluit in het leven te kunnen staan.

bottom of page