top of page

Florie Wilberts

"Sometimes the most productive thing you can do is relax."

- Mark Black

Als vierjarig 'Florieke' zette ik mijn eerste stappen in de danswereld. De reflex om via mijn lijf de onrust in mijn lichaam en geest te kanaliseren en samen met dat lijf op zoek te gaan naar balans, zit er dus van kindsbeen in. Het is in dat opzicht niet onlogisch, dat ik zeven jaar geleden  intuïtief, bijna instinctief op de yogamat stapte, met als doel oud zeer en chronische pijn te lijf te gaan.

 

Op de mat leerde ik kiezen voor wat goed voelt en voor wat op lange termijn goed is voor je lichaam. Yoga leerde me grenzen stellen, het belang van zacht zijn voor jezelf en opnieuw bewust worden van de connectie tussen lichaam en geest. Ik leerde opnieuw te luisteren naar mijn lichaam en de signalen, die het me gaf.

 

Yoga wordt therapeutisch als we kijken naar het totaalplaatje van lichaam, geest, emoties en omgeving. Al die zaken hebben een effect op je geest en je lichaam, want die twee staan in heel nauwe relatie met elkaar. Wat zich in je hoofd zet, manifesteert zich in je lichaam en ook omgekeerd. Yogatherapie brengt rust in verschillende lichaamssystemen en kan ondersteuning bieden bij musculo-skeletale problemen, onbalans in de hormoonhuishouding of immuunsysteem, aandoeningen van het verteringsstelsel, zenuwstelsel en degeneratieve aandoeningen en hart- of vaatziekten, maar evengoed bij angststoornissen, depressie of posttraumatische stress.

 

Ik ben gediplomeerd Prana Vinyasa Flow-docent, geef yin en restoratieve yoga. Via The Yoga Therapy Institute volg ik een voortgezet traject tot internationaal geaccrediteerd yogatherapeut.

 

Tijdens individuele yogatherapiesessies werk ik samen met jou in al je facetten en gaan we samen op zoek naar body-mind balans. Dat doen we aan de hand van yogatools, zoals beweging, ademhaling, meditatie en relaxatie. En dat volledig op maat van jouw noden, op een respectvolle, veilige en wetenschappelijk onderbouwde manier.

 

Tijdens deze sessies leer je je lichaam weer lezen, en krijg je handvaten mee om balans te houden, ongeacht wat op je pad komt.

bottom of page