Profielfoto_edited.jpg

Gert Leunen

“There is a crack in everything. That’s how the light gets in.” - L. Cohen 

Stap voor stap bevestigde ik de overtuiging die me sinds mijn kinderjaren achtervolgde: ‘‘Ge kunt niks. Ge doet niks. En ge zult nooit iets bereiken.’’ Ik voelde mijn geluk wegsijpelen en schaamde me er steeds meer voor dat ik bestond. Jarenlang was ik ervan overtuigd dat ik voor altijd ongelukkig zou zijn. Ik hield iedereen op voldoende afstand en baande me een weg doorheen de constrictie die mijn leven overheerste. En ik werd er zeer goed in. Totdat ik in contact kwam met mezelf.

 

Als logopedist specialiseerde ik me in stemtherapie en stemcoaching. Al snel kwam ik erachter dat een behandeling of coaching niet altijd even vlot verliep. Ik zag hoe emotionele en fysieke blokkades bij cliënten in de weg stonden om ten volle te groeien. Tijdens mijn opleiding tot Fitzmaurice Voicework® Teacher werd ik voor het eerst geconfronteerd met mijn eigen blokkades. Deze methode gaf me emotionele en fysieke ontladingen die ik nooit eerder ervaarde. Sinds lange tijd kon ik weer contact maken met de gelukkige jongeman die ik was kwijtgeraakt tijdens mijn tienerjaren. Stap voor stap leerde ik om verbinding te maken met mezelf zonder nood te hebben aan mijn oude patronen en om de energie te ontladen die jarenlang vastzat in mijn lichaam. Het triggerde me om te leren hoe onze vastgehouden emoties invloed hebben op ons zenuwstelsel. Maar bovenal wilde ik leren hoe ik anderen kon helpen om op een veilige en effectieve manier contact te maken met zichzelf en blokkades te ontladen. Zo kwam ik in contact met o.a. Somatic Experiencing® van Peter Levine en werd ik lichaamsgerichte traumatherapeut.

 

Binnen Liria begeleid ik iedereen die nieuwsgierig is in lichaamsgerichte traumatherapie. We laten de woorden los en laten het lichaam het verhaal vertellen. Eerst leren we om contact te maken met de rust en veiligheid in het eigen lichaam. Nadien maken we in kleine stapjes verbinding met de weerstand in ons lichaam. De geblokkeerde energie wordt zo op een veilige en geleidelijke manier ontladen.