top of page
Foto_Lieve2_edited.jpg

Lieve Saenen

"When you own your breath, nobody can steal your peace"

Ik ben Lieve, criminoloog van opleiding. Ik koos voor deze opleiding, omdat ik van jongs af aan al heel nieuwsgierig was naar menselijk gedrag. Later besefte ik dat mensen soms zo ver verwijderd geraken van wie ze zijn door de negatieve ervaringen die ze meemaakten in hun leven.

 

Ook bij mezelf merkte ik dat ik vaak jobs koos die me niet gelukkig maakten. Dit was dan ook de start van een persoonlijk proces om mezelf beter te leren kennen. Ik volgde opleidingen en beetje bij beetje werd duidelijk welke richting ik uit wou gaan met mijn leven. Zo kwam ook ACT op mijn pad. ACT leerde me manieren aan om ondanks angsten, onzekerheid, piekeren, onrust, … toch stappen te zetten die goed waren voor mezelf. Wat ACT me vooral leerde is dat er een stukje is in jezelf dat er gewoon ‘is’, dat onveranderd blijft ongeacht wat je voelt en denkt. Het leren richten van je aandacht op je lijf, je emoties en je gedachten, maakt je bewust van dit stukje bewust-zijn. En dat is meteen waar ik van hou: bewust genieten van familie en vrienden, gezelligheid, humor, ongedwongenheid, wandelen, fietsen, de natuur, rust en eenvoud. Gewoon ‘zijn’ eigenlijk. :)

 

Hartcoherentie past in dit plaatje. Hartcoherentie leert je een ademhalingstechniek aan die je lichaam tot rust brengt, waardoor je emoties beter kan hanteren en helderder kan denken. Zo zal je meer in staat zijn, stappen te zetten richting voluit leven. In de training wordt ingegaan op de fysiologie van stress en hoe de ademhalingstechniek invloed heeft op je lichamelijke, emotionele en mentale welzijn. De ademtechniek wordt aangeleerd en je wordt op weg gezet om de techniek in te zetten in je dagelijks leven. De techniek biedt ondersteuning bij emotionele schommelingen, overdreven zorgen maken, moeilijke concentratie en aandachtsproblemen, angsten en paniek, (chronische) hyperventilatie, stress, burn-out, piekeren, impulsief gedrag, emo-eten, verslavingen,… 

Naast de samenwerking met Liria, heb ik ook een eigen praktijk Aadem (www.aadem.be). 

 

Ik vind het fijn mensen te ondersteunen aanwezig te zijn bij zichzelf door eenvoudige, zachte lichaamsgerichte technieken. Hartcoherentie brengt je in contact met dat stukje rust in de onrust.

bottom of page